Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Usulü İşkembe Çorbası

Lokanta usulü işkembe çorbası, geviş getiren hayvanların dört bölümlü midelerinin en büyüğü ve ilki olan işkembe kullanılarak yapılan bir çorba çeşididir. Tamamen Türk mutfağına ait olan işkembe çorbası, ülkemizde oldukça sık tüketilmektedir. Hatta sadece işkembe çorbası yapan işletmeler bile bulunmaktadır. Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı riskini azaltan işkembe çorbası, içeriğinde bulunan çinko sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirme özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, kanser ve kolesterol gibi hastalıklarla mücadele eden işkembe çorbası sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. İşkembe çorbasının lokantalarda daha çok yapıldığı, evlerimizde ise pek fazla yapılmadığı gerçeği ortadadır. İşkembe çorbasını yapmak zor görünse de aslında sanıldığı kadar zor değildir. Lokanta usulü işkembe çorbasını kendi mutfağımızda yapmak için gerekli olan malzemelere ve bu işkembe çorbasının nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.

Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilogram temizlenmiş işkembe
  • 1-1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembeyi düdüklü tencereye koyup üzerine su ekleyerek yaklaşık yarım saat haşlayalım. Daha sonra suyunu boşaltıp tekrar düdüklü tencereye su ilave edip 25 dakika kadar pişirelim. Pişen işkembeleri isteğe bağlı olarak küçük parçalar halinde doğrayalım ve kaynamaya bırakalım. Unu su ile açarak kaynayan işkembenin üzerine dökelim, ezilmiş sarımsak ve sirkeyi de ilave edip 10 dakika kadar kaynatalım. Yoğurt, yumurta sarısı, limon ve un ile meyane hazırlayalım. Hazırladığımız meyaneyi karışıma ilave edelim. Yeni oluşturduğumuz karışımdan azar azar alıp tenceremize koyalım ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak kıvama getirelim. Zeytinyağı, karabiber, pul biber ve toz biberi küçük bir tavada kısık ateşte hafif yanacak şekilde pişirelim. Kaynatıp kıvama getirdiğimiz işkembeyi servis tabağına çekip isteğe bağlı olarak üzerine hazırlamış olduğumuz baharat karışımını ilave edebiliriz. Lokanta usulü işkembe çorbamız servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni