Salçalı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Salçalı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe çorbasını genellikle daha az pişirir ve tüketiriz. Genellikle dışarıda yemeyi tercih ettiğimiz bu lezzetli çorbayı belki de yapmak zor geliyordur. Ancak arada bir de olsa evde işkembe çorbası yapmayı deneyebiliriz. Üstelik farklı tarifler deneyerek bu lezzeti soframıza getirebiliriz. Çoğunlukla beyaz kestirmeli olarak pişirilen işkembe çorbasını bazı yörelerde salçalı da yaparlar. Sizler için bugün salçalı işkembe çorbası tarifi hazırladık. Yaparken hiç zorlanmayacaksınız. Çorbanın bütün püf noktalarını sizlere anlatmaya çalışacağız. Hepinize kolay gelsin.

Salçalı İşkembe Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış, temizlenmiş işkembe
  • 1 litre su
  • İşkembeyi yıkamak için 2-3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Damak tadınıza uygun kırmızı pul biber ve tuz

Salçalı İşkembe Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Çorbamızı hazırlamak için ilk olarak işkembeyi pişirmeye hazır hale getirelim. İşkembe çorbasında pek çok kişinin işkembenin kendine has kokusunu pek sevmediğini biliriz. Bu nedenle ayıklanmış ve temizlenmiş aldığımız işkembeyi içine biraz un koyduğumuz suyun içinde elimizle iyice yıkıyoruz. Ama daha önce işkembeyi bol suyla birkaç defa yıkamayı unutmayın. Un işkembenin kokusunu kolayca alacaktır. Hem de piştiğinde beyaz olmasını sağlayacak. Daha sonra işkembeyi hiç doğramadan ya da iri parçalar halinde düdüklüye koyun. Düdüklü dışında başka tencerede işkembeyi pişiremezsiniz. İçine bir litre kadar su koyun ve ocağa alın. Yaklaşık 45 dakika kadar işkembeyi pişirin. Bu sürede işkembe istediğiniz yumuşaklıkta olacaktır.

Pișen ișkembeyi süzün ve suyunu kenara ayırın. İşkembeleri biraz ılındığında küçük doğramaya başlayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye sıvı yağı ve unu koyarak kavurmaya başlayın. Üzerine domates salçasını, kırmızı pul biberi ve tuzu ilave edin. İşkembeyi kaynattığınız suyu süzerek içine koyun. Kaynadığında doğradığınız işkembeleri ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Salçalı işkembe çorbası tarifi bir taşım kaynadığında, ocağı kapatın. Çorba kaselerine aldığınız çorbanın üzerine tavada kızdırdığınız tereyağını gezdirin. Yanında limon suyu ya da sirke ile salçalı işkembe çorbası tarifi servise hazır edilir.

Ekstra Bilgiler

İşkembe çorbası, özellikle kış aylarında sıcak tüketilmesi önerilen bir çorbadır. İçindeki sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle bilinir. Ayrıca, işkembenin içerdiği kolajen cilt sağlığı için de faydalıdır. İşkembeyi pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hijyendir. İşkembenin iyi temizlenmesi ve uygun şekilde pişirilmesi, hem lezzet hem de sağlık açısından önemlidir. Çorbayı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine biraz sirke veya limon suyu ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İşkembe Çorbası Faydaları Nelerdir?

İşkembe Çorbası Faydaları Nelerdir?

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır?

Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbasının Faydaları Nelerdir?

İşkembe Çorbasının Faydaları Nelerdir?

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası