Terbiyeli İşkembe Çorbası Terbiyeli işkembe çorbası, işkembe severlerin favorileri arasında yer alır. Hem yaz hem de kış mevsimlerinde tüketilen bu çorba, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan terbiyeli işkembe çorbası, geleneksel Türk mutfağının değerli çorba çeşitlerinden biridir. Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Çorbanın pişeceği düdüklü tencereye yıkanmış ve küp doğranmış işkembeleri alalım ve üzerine sıcak su ilavesi yapalım. Tencerenin içerisine kuru soğanı ikiye bölüp ilave edelim ve ocağın altını açıp pişmeye bırakalım. İşkembeler yarım saat kadar bu şekilde piştikten sonra içerisine bir tane limonu ikiye bölüp ilave edelim ve sarımsakları da tüm olacak şekilde ekleyip yarım saat kadar pişirelim. Toplam bir saat kadar işkembeler düdüklü tencerede piştikten sonra içerisinde bulunan limon, sarımsak ve soğan dilimlerini alalım. Ardından ocağın altını kısık ateşe getirelim ve terbiyeyi hazırlama aşamasına geçelim. Bunun için terbiye malzemeleri geniş bir kabın içerisine alalım ve güzelce çırpalım. Terbiyenin içerisine yarım çay bardağı soğuk su ve yarım çay bardağı da çorbanın suyundan ilave edip karıştıralım. Ardından hazırlanmış terbiyeyi çorbanın içerisine alalım ve ilk 2 dakika çorbayı sürekli karıştırarak pişirelim. Terbiyeli işkembe çorbası, terbiyesi ile buluştuktan sonra sosunu hazırlamaya geçelim. Küçük bir sos tavası alalım ve içerisine yağı ilave edelim. Yağ ısınınca üzerine pul biberini dökelim ve ocağın altını kapatıp biraz soğumasını bekleyelim. Sos ılık hale gelince üzerine sirke, doğranmış sarımsak ve limon suyunu ilave edip tencerenin üzerine dökelim. Bütün işlemleri tamamlanmış olan terbiyeli işkembe çorbasını sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun. |