Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli İşkembe Çorbası

Terbiyeli işkembe çorbası, işkembe severlerin favorileri arasında yer alır. Hem yaz hem de kış mevsimlerinde tüketilen bu çorba, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Osmanlı mutfağına özgü bir lezzet olan terbiyeli işkembe çorbası, geleneksel Türk mutfağının değerli çorba çeşitlerinden biridir.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri

  • 1 kg temizlenmiş ve doğranmış işkembe
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 tane limon

Terbiyesi için

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 çay bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Terbiyeli İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın pişeceği düdüklü tencereye yıkanmış ve küp doğranmış işkembeleri alalım ve üzerine sıcak su ilavesi yapalım. Tencerenin içerisine kuru soğanı ikiye bölüp ilave edelim ve ocağın altını açıp pişmeye bırakalım. İşkembeler yarım saat kadar bu şekilde piştikten sonra içerisine bir tane limonu ikiye bölüp ilave edelim ve sarımsakları da tüm olacak şekilde ekleyip yarım saat kadar pişirelim. Toplam bir saat kadar işkembeler düdüklü tencerede piştikten sonra içerisinde bulunan limon, sarımsak ve soğan dilimlerini alalım. Ardından ocağın altını kısık ateşe getirelim ve terbiyeyi hazırlama aşamasına geçelim. Bunun için terbiye malzemeleri geniş bir kabın içerisine alalım ve güzelce çırpalım. Terbiyenin içerisine yarım çay bardağı soğuk su ve yarım çay bardağı da çorbanın suyundan ilave edip karıştıralım. Ardından hazırlanmış terbiyeyi çorbanın içerisine alalım ve ilk 2 dakika çorbayı sürekli karıştırarak pişirelim.

Terbiyeli işkembe çorbası, terbiyesi ile buluştuktan sonra sosunu hazırlamaya geçelim. Küçük bir sos tavası alalım ve içerisine yağı ilave edelim. Yağ ısınınca üzerine pul biberini dökelim ve ocağın altını kapatıp biraz soğumasını bekleyelim. Sos ılık hale gelince üzerine sirke, doğranmış sarımsak ve limon suyunu ilave edip tencerenin üzerine dökelim. Bütün işlemleri tamamlanmış olan terbiyeli işkembe çorbasını sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri