İşkembe Çorbası Çeşitleri İşkembe çorbası, ülkemizde farklı tariflerle yapılabilen ve pek çok kişi tarafından sevilen bir çorbadır. Bu çorba, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de popülerdir ve çeşitli varyasyonları bulunmaktadır. İşkembe çorbası, özellikle akşamcı olarak tabir edilen kişilerin tercih ettiği ve fazla alkol alındığında baş ağrısına iyi geldiğine inanılan bir çorbadır. Bu nedenle, çorbacılarda işkembe çorbasını her zaman bulmak mümkündür. Bazı yerler ise, işkembe çorbası tarifleriyle ün yapmıştır. Sabah saatlerinde içilen işkembe çorbası da ayrı bir lezzet sunar. İşkembe çorbası çeşitleri genellikle aynı türden malzemelerle hazırlanır ve sarımsak ile sirke bu çorbanın vazgeçilmez malzemelerindendir. Genellikle dana işkembesi ile yapılan bu çorbaların terbiyeli, terbiyesiz, iri kıyım ve ince kıyım gibi çeşitleri bulunmaktadır. Her birinin lezzeti farklıdır. İşte işkembe çorbası çeşitleri hakkında detaylı bilgi: Tuzlama İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Terbiyesi İçin
Üzerine Koymak İçin
Tuzlama İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle temizlenmiş işkembeyi suyun içinde biraz un ilave ederek iyice ovun. Bu işlem, işkembenin kokusunu almak için yapılır ve daha lezzetli bir çorba elde etmenizi sağlar. Daha sonra düdüklü tencereye koyduğunuz işkembeyi suyla birlikte haşlayın. Ortalama 1-2 saat içinde işkembe iyice yumuşayacaktır. Düdüklü tencerenizin özelliğine göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz. Daha sonra işkembeyi tencereden çıkarın ve kevgirde biraz soğutun. Tuzlama işkembe çorbası, işkembenin iri kıyım haliyle yapılır. Bu nedenle işkembeyi kare parçalar halinde doğrayın. Yaklaşık 1 cm kenarlı olması yeterlidir. Artık çorbanızı pişirebilirsiniz. Tencerede sıvı yağı kızdırın, içine işkembeyi haşladığınız suyu süzerek ekleyin. Kaynayınca doğranmış işkembeleri içine atın. Bir kâse içinde yumurta sarılarını, un ve yoğurtla birlikte çırpın. İçine suyu da koyarak pürüzsüz bir kıvamda terbiye hazırlayın. Tencerede kaynayan çorbanın suyundan biraz içine koyarak terbiyenin kesilmesini engelleyin. Ağır ağır tencereye terbiyeyi ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Birkaç taşım kaynatıp ocağı kapatın. Tuzlama işkembe çorbası, işkembe çorbası çeşitleri içinde özel bir yere sahiptir. İşkembeyi sevenler çorbacıda hemen tuzlama siparişi verir. Çorba kaselerinin üzerine biberli kızdırılmış tereyağından da ekleyin. Afiyet olsun. Terbiyesiz İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Terbiyesiz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? İşkembe çorbası çeşitleri içinde en fazla yapılanlardan birisi bu tariftir. Yine çorbayı yaparken işkembeyi unla birlikte iyice ovalayın. Daha sonra düdüklüde işkembeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu çorbada işkembeyi ince kıymanız gerekiyor. Tencerede sıvı yağla birlikte kavurduğunuz unun üzerine haşlama suyunu ilave edin. Sürekli karıştırıp çorbanın topaklanmamasını sağlayın. İçine kıyılan işkembeyi de ilave edin, tuzunu atın. Sarımsakları da döverek ekleyin. Terbiyesiz işkembe çorbası biraz daha kaynayınca ocağı kapatın. Çorbayı servis kaselerine koyarak üzerine tereyağında kızdırılmış toz biberi gezdirin. Sıcak olarak yanında sirke ve limon suyuyla birlikte ikram edin. Afiyet olsun. İşkembe Çorbası Çeşitleri İşkembe çorbası çeşitleri genellikle aynı usullerle yapılır. Evlerde her zaman pişirilmese de her çorbacının temel tarifleri arasındadır. Dilediğiniz zaman işkembe çorbası içme şansınız vardır. Belki herkesin tercih ettiği bir çorba olmayabilir. Ancak sarımsaklı, sirkeli işkembe çorbasının tadından da vazgeçemeyenler vardır. |