Tavuklu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuklu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İşkembe Çorbası

Tavuklu İşkembe Çorbası, sonbahar ve kış aylarında protein değeri oldukça yüksek olan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve özellikle grip ve soğuk algınlığına karşı etkili bir çorbadır. Bu leziz ve sağlıklı çorba, soğuk kış günlerinde akşam yemeklerinizi şölene çevirebilir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti veya but
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 4 su bardağı su

Terbiyesi İçin

  • 2 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı su

Servis Esnasında

  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılış Aşamaları

Öncelikle, iki adet kemikli tavuk göğüs etini haşlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye tavuk etlerini alarak üzerine dört su bardağı su ve yeteri kadar tuz ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakalım. Tavuk etleri iyice piştikten sonra kemiklerini ayırarak didikleyelim. Ardından haşlama tavuk suyunu süzdürerek didilmiş tavuk etleriyle birlikte bir tencereye alalım ve üzerine üç bardak sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakalım.

Terbiyesi için uygun bir kabın içine iki su bardağı yoğurt, iki çorba kaşığı un, bir adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı su ilave ederek karışımı iyice çırpalım. Ardından kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ilave edip karıştırarak kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyelim. Çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorba kaynamaya başladıktan sonra üzerine dört-beş diş ezilmiş sarımsak, iki çorba kaşığı kadar sirke ve bir adet limon suyunu ekleyerek birkaç taşım daha kaynatalım.

Üzeri için küçük bir tavaya bir buçuk çorba kaşığı tereyağını ilave ederek kısık ateşte yağı eriterek kızdıralım. Kızarak cızırdamaya başlayan tereyağının üzerine bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyip karıştırarak yağı ocaktan alalım. Pişerek servise hazır hale gelen Tavuklu İşkembe Çorbası'nı servis kaselerine koyduktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirerek sıcak olarak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Bu çorba, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen bir yiyecektir. İçeriğindeki sarımsak ve limon suyu, vücudun savunma mekanizmasını desteklerken, yoğurt ve un karışımı çorbaya kıvam kazandırır. Ayrıca, tavuk eti yüksek protein içeriği ile vücut direncini artırır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni