Yalancı işkembe çorbası, adından da anlaşılacağı gibi gerçek işkembe kullanmadan yapılan, ancak tadı gerçek işkembe çorbasını aratmayan bir çorbadır. İşkembe temizlemek ve pişirmek zahmetliyken, bu çorba daha kısa sürede hazırlanabilir ve lezzetiyle damakları şenlendirir. Yalancı İşkembe Çorbası Malzemeleri
Sosu İçin
Üzeri İçin
Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Bu enfes çorbanın yapılışına ilk olarak tavuk butlarını haşlayarak başlayalım. Butları suyun altında iyice yıkayıp bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. Tavuk butları pişerken suya bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp daha hızlı haşlanmasını sağlayalım. Butlar haşlanınca tencereden alıp biraz soğuması için bir kenara kaldıralım. Soğuyan tavuk butlarını elimizin altında çıkaralım ve etlerini incecik olacak şekilde didikleyelim. Eğer işkembe çorbasını damar kısmından seviyorsanız, bu aşamada butları bir bıçak yardımıyla küp şeklinde doğrayıp hazırlayabilirsiniz. Damak zevkimize göre hazırladığımız etleri tencerede kaynayan suyun içerisine ilave edelim. Çorbanın sosunu hazırlamak için bir kase alalım ve içerisine dövülmüş sarımsakları, karabiberi, üzüm sirkesini, tuzu, yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyip çırpalım. Hazırladığımız sosun içerisine çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip karıştıralım ve sosu çorbanın içerisine ilave edelim. Sosu ile birleşen yalancı işkembe çorbasını bir iki dakika kadar ocakta kaynatıp tencereyi ocaktan indirelim. Küçük bir sos tenceresi alıp içerisine tereyağı ekleyelim ve yağı eritelim. Eriyen yağın içerisine kırmızı pul biberi ekleyelim ve biberler rengini yağın içerisine verene kadar kızartalım. Hazırladığımız bu yağı çorbanın üzerine döküp bir iki karıştıralım. Yalancı işkembe çorbası artık servise hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |