İşkembe Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

İşkembe Çorbası Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe çorbası, kış sofralarının vazgeçilmez bir alternatifidir. Enerji ve vitamin deposu olan bu çorba, kendine has lezzetiyle bilinir ve çeşitli katkı malzemeleriyle daha da lezzetli hale getirilebilir. Sirke, sarımsak ve diğer malzemeler, çorbanın hem lezzetini hem de vitamin değerini artırır. Özellikle gece gezmeyi sevenler, bu çorbayı bulabilecekleri dükkanları ararlar çünkü işkembe çorbası bir alışkanlıktır. Sabah kahvaltısında da tüketilebilen bu harika çorba, güne enerji dolu başlamanızı sağlar. Saklama koşulları ise normal yemeklerden farksızdır. Buzdolabının dışında 12 saat kadar bozulmadan beklerken, buzdolabında 2 gün süreyle saklanabilir. Çocuklar için de oldukça vitaminli bir çorbadır. Çalışan hanımlar, işkembeyi önceden kaynatıp dondurucuda saklayarak zamandan tasarruf edebilirler. İhtiyaç duyulduğunda çıkarılıp tekrar pişirilebilir. Bu tarifte işkembe çorbasının kendisi ile sosunun tarifini de vereceğiz.

İşkembe Çorbası Sosu İçin Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı elenmiş un
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi

İşkembe Çorbası Sosu Nasıl Yapılır?

Çorbanın hazırlık aşamasına ilk olarak sosu yapmakla başlayalım. Cam bir kasenin içine ilk olarak unu eleyip koyalım. Unun üzerine yoğurdu ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Çırpma esnasında çırpma teli kullanılırsa topaklanma olmaz ve çorba başarılı sonuçlanır. Elde etmiş olduğumuz karışıma limonun suyunu sıkıp ekleyelim. Sosun içine son malzemeler olan tuz ve karabiberi de ilave edip çırpalım. Sos tamamlanmıştır.

Sosu beklemeye alalım ve derin bir tencerenin içine temizliğinden emin olunan işkembeleri koyalım. İşkembeleri üzerini hafif geçecek şekilde su ile kaynamaya hazırlayalım. 30 dakika boyunca kaynattığımız işkembeleri süzelim. Bir süre soğutmamız halinde doğrama esnasında ellerimiz zarar görmeyecektir. Ilık hale gelmiş olan işkembeleri kesme tahtası üzerinde küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Yine çorbanın bütün malzemelerini alacak derinlikte bir tencerenin içine sıvı yağı ve tereyağını koyup üzerine işkembeyi ilave edelim. Şöyle bir çevirdiğimiz işkembenin suyunu ilave edip pişirme işlemini başlatalım. Sarımsakları soyup rendenin küçük kısmı ile rendeleyelim. Rendelenmiş sarımsakları tencereye ilave edip son olarak sirkeyi de koyalım. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim. Kaynamaya başlayan çorbanın içinden bir kepçe ile su alalım ve hazırlamış olduğumuz sosun içine ekleyelim. Bu işlemi sos iyice sıcak olana kadar sürdürelim. Sos belli bir ısıya geldiğinde sosu tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Sosu koyduktan sonra karıştırmak şartı ile çorbayı bir süre daha kaynatalım. Bu süre 5 dakikadır. Süre dolduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve çorbayı 10 dakika dinlenmeye alalım. Dinlenme aşamasını da tamamlamış olan soslu işkembe çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

Haber Bülteni

Güncel

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası

Güncel

İşkembe Nasıl Pişirilir?

İşkembe Nasıl Pişirilir?