Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu işkembe çorbası: genellikle kurban bayramından sonra yapılan bir çorbadır. Böylelikle kuzu işkembesi çorbası hem taze hem de güvenilir bir şekilde tüketilmektedir. Birçok kişi tarafından sevilerek yenen kuzu işkembe çorbası besin değeri yüksek ve besleyici bir çorba türüdür. İnsan sağlığına faydalı ve lezzetlidir. Evlerde fazla yapılmayan ve birçok nedenden dolayı genellikle lokantalarda hazırlanan bu çorbayı evde yapmanız aslında mümkün. Evde yapılan kuzu işkembe çorbasını daha çok seveceksiniz ve "acaba temiz yapıldı mı?" sorusu olmadan gönül rahatlığıyla tüketeceksiniz. Pratik ve kolay bir yapım aşaması vardır. Yapımı tahmin edildiği kadar zor değildir. İşte birçok kişinin evde yapamadığı ve özlemini kurduğu kuzu işkembe çorbasının tarifini sizler için veriyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kuzu işkembe çorbası için gerekli malzemeler
  • 1 kilo kuzu işkembe
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tutam tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
Kuzu işkembe çorbası nasıl yapılır?

Bol suyla temizlenmiş ve işlemler bitirilerek hazırlanmış kuzu işkembesini düdüklü tencere içerisine koyun ve ocağın altını yakın. İşkembe üzerine bir miktar su ekleyin. Düdüklü tencerenin düdük sesi geldiğinden itibaren ocağın altını biraz kısın ve dakika tutarak 30 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlendirin. Sonra kapağı açarak kuzu işkembelerini çıkarın. Küçük küçük işkembeleri doğrayın. Düdüklü tenceredeki suyu ve doğranmış kuzu işkembesini başka bir tencere içerisine koyun. Ocağın altını tekrar yakarak işkembenin tuzunu ayarlayın. Kuzu işkembe suyu ile kaynarken sizde başka bir kapta un ve yumurtayı iyice çırpın. Üzerine az bir miktar su ekleyerek iyice ezilmesini sağlayın. Kaynamakta olan işkembe çorbasına 1 su bardağı soğuk su ilave edin ve ocağın altını kısın. Ilık bir hal alan işkembe çorbasının suyundan bir kepçe alın ve çırpılan yumurta ve unun içerisine ilave ederek karıştırın. Karışım pürüzsüz bir hale gelince kuzu işkembe çorbasının içine yavaş ilave edin. Böylece yumurta kesilmeden işkembe çorbasına eklenmiş olur. Un ve yumurta karışımı çorbaya eklendikten sonra çorbayı devamlı olarak karıştırın. Kısık ateşte un kokusu geçene kadar iyice karıştırın. Sonrasında sarımsakları havanda dövün ve sirke ile karıştırın. Sirke ve sarımsak karışımını çorbaya ilave edip bir süre daha karıştırın. Küçük bir tencere içerisinde tereyağını eritin ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kuzu işkembe çorbası piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kaselere alın. Üzerine tereyağını ve biber karışımını gezdirin. Sıcak bir şekilde servis yapın. Kuzu işkembe çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?