İşkembe kavurması, işkembenin çeşitli baharatlarla birlikte pişirilmesiyle elde edilen, son derece pratik ve lezzetli bir yemektir. Diğer işkembe yemeklerini sevmeyen kişiler için işkembe kavurması, hafızalardaki tadı ve lezzeti değiştirecek niteliktedir. Bu makalenin devamında işkembe kavurması için gerekli malzemeler ve adım adım tarifin hazırlanışını bulabilirsiniz. İşkembe Kavurması İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)
İşkembe Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? İşkembe kavurması tarifine başlamadan önce bazı ön hazırlıkların yapılması gereklidir. Bir adet normal tencere, bir adet düdüklü tencere ve bir adet tava hazırlamanız faydalı olacaktır. Soğanları çöplerinden ayıklayıp yıkadıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın. İşkembeyi uygun bir kabın içerisinde tuzlayın ve yıkayın. Diğer malzemeleri de kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurmanız yeterlidir. Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra işkembe kavurması tarifinin ilk adımı uygulanır. Bu adımda işkembe hazırlanacaktır. Tuzlanmış ve yıkanmış işkembeyi düdüklü tencereye koyun. Üzerine biraz geçecek kadar ılık su ilave edin ve düdüklü tencereyi kapatarak kaynamaya bırakın. Yeterince kaynadıktan sonra işkembeyi süzün ve bu sefer normal tencereye alarak üzerine yeni bir ılık su döküp pişmeye bırakın. İşkembe istenen kıvama gelerek piştikten sonra tencereden alın ve küçük parçalara dilimleyin. İkinci adım olarak sosun hazırlanmasıyla işkembe kavurması tarifine devam edilir. Önceden temin edilmiş olan tavaya yeterince sıvı yağ dökün ve ocakta kızarmaya bırakın. Sıvı yağ kızarma belirtisi gösterir göstermez dilimlenmiş olan soğanları tavaya ekleyin ve kavurma işlemini yapın. Soğanlar pembeleşince ocaktan alın ve bir sonraki adıma geçin. Bu adımda işkembe kavurmasının hazırlanan kısımları uygun bir şekilde birleştirilecektir. Servisin yapılacağı kaba işkembeleri aldıktan sonra içine kavrulmuş soğanı ekleyin. Ardından diğer tüm baharatları birer tutam ekledikten sonra bir süre karıştırın ve işkembe kavurmasının son görüntüsünü elde edin. Hazırlanan işkembe kavurması tabaklara konur ve servisi yapılır. Tarif tamamlanmıştır. Afiyet olsun. |