İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?
22 Haziran 2024

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Terbiyesi

İşkembe çorbası terbiyesi, basit ve az malzemelerle hazırlanabilir. Özellikle kış aylarında tercih edilen işkembe çorbası, yüksek besin değeri ve düşük kalori içeriği sayesinde diyet yapanlar için ideal bir seçenek olur. Hem doyurucu hem de az kalorili olan bu çorba, gece atıştırmaları ve sabah kahvaltıları için de uygundur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücuda enerji sağlar ve çocuklar için oldukça faydalıdır. Saklama koşulları açısından diğer çorbalardan farksızdır; pişirildikten sonra oda sıcaklığında 4 saat bekletilebilir ve buzdolabında 1 gün boyunca bozulmadan muhafaza edilebilir. Ancak, işkembeyi aldığınız yerin temizlik konusunda titizlik gösterdiğinden emin olmalısınız. Güvendiğiniz ve bildiğiniz yerlerden işkembe alın.

İşkembe Çorbası Terbiyesi için Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • ½ limon

İşkembe Çorbası için Malzemeler
  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 8 diş sarımsak
  • ½ su bardağı sirke
  • 1.5 litre sıcak su
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon


Öncelikle, temiz bir yerden alınan işkembelerin ön pişirme işlemine başlamak için derin bir tencere temin edin. Tencereye işkembeleri koyup üzerine su ilave edin. İşkembelerin haşlanma süresi yaklaşık 1 saattir. Yüksek ateşte bir saat kaynatılan işkembeler yumuşayınca sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra işkembeleri küçük küpler halinde doğrayın. Bu işlemle çorbanın ilk aşamasını tamamlamış olacaksınız.

Derin bir tencereye sıvı yağı koyup ardından unu ekleyin. Unun rengi pembeleşene kadar kavurun. Kavurma işlemi tamamlanınca tencereye suyu ekleyin ve su kaynamadan işkembeleri ilave edin. Zaten haşlanmış olan işkembelerin ikinci aşamada pişme süresi kısadır; yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından sarımsakları havanda dövüp sirke ile karıştırarak çorbaya ilave edin. Şimdi terbiye hazırlama aşamasına geçebiliriz.

Bir kaseye yarım limonun suyunu ve bir yumurta sarısını koyarak çırpma teli ile iyice çırpın. Kaseye 2 yemek kaşığı un ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Terbiye iyice kıvam alınca, tenceredeki çorbadan kepçe ile alıp kasedeki terbiyeye ekleyin. Bu işlemi, terbiyenin de aynı ısıya ulaşana kadar tekrarlayın. Terbiye aynı ısıya ulaşınca tamamını tencereye ilave edin ve çorbayı 10 dakika daha pişirin. Sonrasında çorbayı 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş çorbaya tuzunu ekleyip karıştırın. Servis kabına aldığınız çorbanın üzerine baharatları ekleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri