İşkembe Nasıl Temizlenir?
20 Temmuz 2024

İşkembe Nasıl Temizlenir?


İşkembe, geleneksel mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir ve doğru temizlenip hazırlandığında oldukça besleyici ve lezzetli bir çorba elde edilebilir. İşkembe temizleme işlemi zahmetli olarak bilinmesine rağmen, dikkatli ve özenli bir yaklaşım ile bu süreci kolaylaştırmak mümkündür.

İşkembe Temizleme Adımları

İşkembe temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • İlk olarak işkembenin içini boşaltın ve önünü ve arkasını bol su ile en az 5-6 kez iyice yıkayın.
  • İşkembeyi bir tencereye koyun ve işkembelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
  • Tencereyi ocağa koyun ve suyu ısıtın. Elinizin dayanabileceği en son sıcaklığa gelene kadar ısıtın.
  • İşkembeyi suyun içinde ısıtırken birkaç defa ters yüz edin ve çevirin. İşkembenin kenarlarının soyulmaya başlayıp başlamadığını kontrol edin.
  • Soyulma işlemi başladıysa, ocağın altını kapatın. İşkembeyi suyun içinden çıkarın ve bir fırça veya bıçak ile işkembenin kenarlarını ve pütürlü olan her yerini temizleyin.
  • Temizledikten sonra işkembeyi tekrar bol su ile, ortalama 5-6 kez yıkayın. İşkembeniz artık kullanıma hazırdır.

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbası, terbiye edilerek veya sade olarak yapılabilir. İşte işkembe çorbasının detaylı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram temizlenmiş işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 fincan soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Üzüm sirkesi

Hazırlık:

  • Öncelikle yıkadığınız işkembeyi bir tencereye ya da düdüklü tencereye koyun. İşkembenin üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin.
  • İçerisine 2 diş sarımsak, yarım limon ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve işkembeyi bir buçuk ila iki saat arasında haşlayın.
  • Düdüklü tencerenin kapağını açarken dikkatli olun, basınçtan dolayı patlama riski olabilir. İşkembenin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Eğer piştiyse, işkembeyi küp küp doğrayın.

Terbiye Hazırlığı:

  • Küçük bir kase alın. İçerisine yumurta sarısı, un, yarım limon suyu ve bir fincan soğuk su ekleyerek karıştırın.
  • İşkembenin suyundan bir kepçe alıp, kasenize dökün ve topak kalmayacak şekilde çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş, bir taraftan karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Damak tadınıza uygun şekilde tuz ekleyin ve çorbayı 6-7 dakika daha kaynatın.

Servis:

  • Çorba kaynarken tereyağını ve pul biberi bir tavada eriterek kızdırın. Bu yağı çorbaya ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.
  • Sarımsakları havanda dövüp, üzüm sirkesi ile karıştırın.
  • Çorbayı servis tabaklarına dökün ve üzerine sarımsaklı sirkeyi gezdirin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

İşkembe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Tavuklu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyesiz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Terbiyesiz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

İşkembe Nasıl Temizlenir?

Güncel

İşkembe Çorbasının Faydaları Nelerdir?

İşkembe Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Güncel

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası

Güncel

Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır?

Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır?