İşkembeye en lezzetli sos nasıl hazırlanır?

İşkembe çorbasının lezzetini taçlandıracak iki farklı sos tarifi ve hazırlama sırları bu rehberde bir araya geliyor. Geleneksel sarımsaklı sostan baharat tutkunları için acılı versiyona, sosları nasıl dinlendireceğinizden sunum önerilerine kadar tüm incelikler paylaşılıyor.

19 Kasım 2025

İşkembe Çorbası İçin Enfes Sos Hazırlama Rehberi


Klasik Sarımsaklı Sos (En Geleneksel Lezzet)


  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Acılı Sos (Baharat Severler İçin)


  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon

Özel Lezzet Sırları:

  • Sosları en az 1 saat buzdolabında dinlendirin
  • Sarımsaklı sosu çorbaya doğrudan değil, ayrı olarak servis yapın
  • Taze baharat kullanımı lezzeti katlayacaktır

Servis Önerisi:

  • Sosları küçük kaselerde ayrı ayrı sunun
  • Yanında taze ekmek veya pidelerle servis edin
  • İsteğe bağlı zeytinyağı ve kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?
İşkembe Çorbası Çeşitleri Nelerdir?
Güncel
Dana İşkembe Tarifi ve Malzemeleri
Dana İşkembe Tarifi ve Malzemeleri
;