Haşlanmış İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg temizlenmiş işkembe
- 2 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 litre su
- Servis için: limon, pul biber, sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- İşkembeyi bol su ile yıkayın ve 4-5 parçaya bölün
- Büyük bir tencereye işkembeyi alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin
- Kaynamaya başlayınca oluşan köpüğü bir kevgir ile alın
- Soğanı dörde bölün, havucu iri parçalara ayırın ve tencereye ekleyin
- Sarımsakları ezerek, kereviz sapını ekleyin
- Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin
- Kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 saat pişirin
- Pişen işkembeleri tencereden alıp ılınınca ince ince doğrayın
- İşkembe suyunu süzün ve doğranmış işkembeleri tekrar suya ekleyin
- Sirkeyi ilave edip 10 dakika daha kaynatın
- Sıcak servis yapın, yanında limon, pul biber ve sarımsaklı yoğurt ile sunun
Püf Noktaları:
- İşkembenin temizlenmiş olması önemlidir, güvendiğiniz bir kasaptan alın
- İlk kaynama sırasında çıkan köpüğü mutlaka alın
- Pişme süresi işkembenin tazeliğine göre değişebilir
- Daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz
|