Temizlenmiş olan balkabağını, soğan, havuç ve patatesi istediğiniz gibi doğrayarak, tencerenin içerisine koyunuz. Defne yapraklarını da bu aşamada ilave ediniz. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek malzemeler yumuşayana kadar pişiriniz. Pişme işlemi bitince defne yapraklarını malzemenin içinden çıkararak, karıştırıcı ile çırpmaya başlayınız. Malzemeniz pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam ediniz. Ardından başka bir tencerede tereyağını eritiniz. Unu ilave ederek bir süre kavurunuz. Üzerine su ve sütü ilave edip, topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırın. Bu karışıma balkabağının olduğu karışımı ilave ediniz. Hep birlikte biraz daha kaynatıp, özleşmesini sağlayınız. Karışım çok koyu olduysa biraz su ilave edebilirsiniz.
En son olarak krema ve Hindistan cevizini ilave ederek karıştırın. Artık
balkabağı çorbası hazırdır. Kısa bir süre dinlendirerek, çorba kaselerinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine taze nane koyarak sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.