Düdüklü tencereye işkembeyi koyup üzerine su ekleyip yaklaşık yarım saat haşlayalım.
Daha sonra suyunu boşaltıp tekrar düdüklü tencereye su ilave edip 25 dakika kadar pişirelim. Pişen işkembeleri isteğe bağlı olarak küçük parçalar halinde doğrayalım ve kaynamaya bırakalım. Unu su ile açarak kaynayan işkembemizin üzerine dökelim, ezilmiş sarımsak ve sirkemizi de ilave edip 10 dakika kadar kaynatalım. Yoğurt, yumurta sarısı, limon ve un ile meyane hazırlayalım. Hazırladığımız meyaneyi karışıma ilave edelim. Yeni oluşturduğumuz karışımdan azar azar alıp tenceremize koyalım ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak kıvama getirelim. Zeytinyağı, karabiber, pul biber ve toz biberi küçük bir tavada kısık ateşte hafif yanacak şekilde pişirelim. Kaynatıp kıvama getirdiğimiz işkembeyi servis tabağına çekip isteğe bağlı olarak üzerine hazırlamış olduğumuz baharat karışımını ilave edebiliriz. Lokanta usulü işkembe çorbamız servise hazır hale gelmiştir.
Afiyet olsun.