{ "title": "Yoğurtlu İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/yogurtlu-iskembe-corbasi.gif", "date": "20.01.2024 16:35:30", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu İşkembe Çorbası, soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtacak bu leziz ve sağlık deposu olan yoğurtlu işkembe çorbası ile sevdikleriniz ve kendiniz için şahane bir çorba ziyafeti hazırlayabilirsiniz. Soğuk algınlığı ve grip ilacı olan bu leziz ve sağlıklı yoğurtlu işkembe çorbası büyük küçük herkesin beğenisini toplayacaktır.

Yoğurtlu İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu işkembe çorbası hazırlamaya öncelikle temizlenmiş 1 kg dana işkembeyi bol suda birkaç su iyice yıkayarak başlayalım. İyice yıkanarak temizlenen işkembeyi düdüklü tencereye alarak üzerine 5-6 su bardağı soğuk su ve yeteri kadar tuz ilave ederek ocağa koyalım. Kaynayan işkembe suyunun üzeri köpüklenecektir bu köpükleri bir kepçe yardımıyla bir süre alarak dışarıya atalım. Kaynayan işkembe suyu artık köpüklenmiyorsa düdüklü tencerenin kapağını kapatarak işkembenin yumuşayarak pişmesi için yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ardından bu süre sonunda pişen işkembeleri tencereden çıkartarak kesme tahtasının üzerine alalım ve küçük küpler şeklinde doğrayalım.

Daha sonra yoğurtlu çorbanın terbiyesini hazırlamak için uygun bir kabın içine 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı ve 2 su bardağı yoğurdu ekleyerek tüm karışımı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice çırpalım. Hazır hale gelen terbiyeyi işkembe suyunun içine karıştırarak yavaş yavaş ilave ederek çorba tenceresini ocağa koyarak çorba suyunun kaynayarak kıvam almasını sağlayalım. Kaynayarak koyu bir kıvam alan terbiyenin içine doğranmış işkembeleri ilave ederek kaynatmaya devam edelim. Kısık ateşte kaynamakta olan çorbanın üzerine 4-5 diş ezilmiş sarımsaklar, 3 çorba kaşığı sirke,1 adet limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave edilip karıştırarak birkaç taşım daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım.

Yoğurtlu işkembe çorbamızın üzeri için küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyerek tavayı ocağa koyarak tereyağın eriyerek kızmasını sağlayalım. Tereyağı kızararak cızırdamaya başladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edip karıştırarak tavayı ocaktan alalım. Hazır hale gelen yoğurtlu işkembe çorbamızı servis kaselerine koyduktan sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }