{ "title": "Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/tuzlama-iskembe-tarifi.gif", "date": "19.01.2024 22:16:28", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır, protein değeri oldukça yüksek olan işkembe tuzlama soğuk kış aylarında hem bağışıklık sistemine iyi gelmesinin yanı sıra içerdiği çinko oranı ile vücut sağlığı için oldukça faydalıdır. Ayrıca oldukça lezzetli olan işkembe tuzlama soğuk kış günlerinin vaz geçilmezleri arasındadır.

Tuzlama İşkembe İçin Gerekli Malzemeleri
Tuzlama İşkembe Terbiyesi için
Tuzlama İşkembe Üzeri için
Tuzlama İşkembe Nasıl Yapılır?

Tuzlama işkembe hazırlamaya ilk olarak kazınarak iyice temizlenmiş 1 kg dana işkembeyi ılık ve bol suda 5-6 deva yıkayarak başlayalım. Ardında iyice yıkanan işkembenin üzerinde topaklanmış fazla yağları da elimizle kopartarak atalım. Ardından iyice temizlendiğinden emin olduğumuz işkembeleri iri parçalar halinde basınçlı tenceremizi koyup üzerini 2-3 parmak aşacak kadar su ilave ederek ocağa koyalım. Kaynamaya başlayan işkembe önce köpürecektir. Oluşan köpükleri bir kepçe yardımıyla birkaç kez toplayarak alalım ve bu işleme tencerede köpük kalmayıncaya kadar devam edelim. Köpükleri alınarak kaynamaya başlayan işkembelerin bulunduğu basınçlı tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar işkembeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ardından yarım saat sonrasında yumuşayan işkembeleri ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için beklemeye bırakalım. Bekletilerek ılıyan işkembeleri kesme tahtasına çıkartıp tuzlama yapmak için küçük kareler şeklinde doğrayalım. Doğradığımız işkembeleri tekrar tencereye işkembe suyunun içine atalım.

İşkembe tuzlama terbiyesi için uygun bir kâseye 2 adet yumurta sarısını bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Üzerine 2 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı yoğurt ekledikten sonra tekrar iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edip üzerine 1 çay bardağı suyu zar azar ilave ederek terbiyeyi inceltelim. İncelen terbiyenin üzerine ılık işkembe suyundan bir kepçe kadar ilave edip ılıştırdıktan sonra hazır hale gelen terbiyeyi tuzlamanın üzerine yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Tuzlamayı tekrar ocağa koyarak kaynamaya bırakıp iyice kaynatalım. Tuzlamayı ocaktan almadan 5 dakika kadar önce 5-6 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra iyice döverek tencereye ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra tuzunu kontrol ederek ocaktan alalım.

İşkembe tuzlamanın üzeri için küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağın eriyerek kızmasını sağladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek yağı kızgın yağı ocaktan alarak hazır hale gelen işkembe tuzlamanın üzerine gezdirerek dökelim. Servis esnasında kaselere alınan işkembe tuzlamanın üzerine sirke, limon suyu ve kırmızı pul biber ekleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }