{ "title": "Oktay Usta İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/iskembe-corbasi-cesitleri(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:29:46", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Oktay Usta İşkembe Çorbası, Bizzat çok sevdiğim ve sık sık yemeye çalıştığım bir çorbadır. İşkembe çorbasının yapımı biraz zahmetli olmakla birlikte, lezzetli olmasından dolayı bu zahmete katlanmaya değer. Ayrıca bu çorbanın kemik hastalıkları ve vücut zayıflığına da iyi geleceğini düşünüyorum.

Çorba Yapımı İçin Kullanılacak Malzemeleri
Oktay Usta İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Önceden güzelce temizlenmiş olan işkembeler geniş bir tencere içerisine konulur, ocak üzerinde çok iyi şekilde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlama işi bittikten sonra, işkembe haşlanan bu su kullanılmaz, dökülür.

Haşlanan işkembe küçük küçük küpler şeklinde doğranır. (İşkembeyi, haşlamadan doğramaya kalkarsak çok zorlanırız)

Oktay Usta İşkembe Çorbası Sosu Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine 1 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı kadar unu koyarak iyice karıştırıyoruz. Bu iyice birbirine karıştıktan sonra, karışım içine soğuk su koyarak kıvama getiriyoruz. Kıvama gelen bu karşım içine haşlanan ve küp şeklinde doğradığımız işkembeleri ilave ediyoruz.

Ocak üzerinde işkembe çorbamızı kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz (Eğer karıştırmaya devam etmezsek sos içerisinde yoğurt kesebilir) İşkembe çorbamız kaynamaya başladıktan sonra, rende yaptığımız sarımsak, sirke, kırmızı pul biber ve tuzu çorba içine ilave ediyoruz. (Çorbaya, sirkeyi sevmeyenler koymayabilir, sirke olmadan da güzel oluyor. Ama sarımsağı bol kullanabilirsiniz) Oktay usta işkembe çorbası hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }