{ "title": "Lokanta Usulü İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/lokanta-usulu-iskembe-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:48:57", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Lokanta Usulü İşkembe Çorbası, geviş getiren hayvanların dört bölümlü midelerinin en büyüğü ve ilki olan işkembe kullanılarak evlerimizde yaptığımız çorba çeşididir. Tamamen Türk buluşu olan işkembe çorbası ülkemizde oldukça sık tüketilmekle beraber sadece işkembe çorbası yapan işletmeler ülkemizde fazlasıyla mevcuttur. Kış aylarında yakalanılması olası grip ve soğuk algınlığı riskini azaltan işkembe çorbası, içerisinde bulunan çinko sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirme özelliğiyle ön plandadır. Kanser ve kolesterol gibi hastalıklarla da mücadele eden işkembe çorbası sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. İşkembe çorbasının lokantalarda daha çok yapıldığı, evlerimizde pek fazla yapılmadığı gerçeği ortadadır. İşkembe çorbasını yapmak insanlarımıza zor görünse de sanıldığı kadar zor değildir. Lokanta usulü işkembe çorbasını kendi mutfağımızda yapmak için gerekli olan malzemelere ve bu işkembe çorbasının nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.