{ "title": "Lokanta Usulü İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/lokanta-usulu-iskembe-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 07:48:57", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Lokanta Usulü İşkembe Çorbası, geviş getiren hayvanların dört bölümlü midelerinin en büyüğü ve ilki olan işkembe kullanılarak evlerimizde yaptığımız çorba çeşididir. Tamamen Türk buluşu olan işkembe çorbası ülkemizde oldukça sık tüketilmekle beraber sadece işkembe çorbası yapan işletmeler ülkemizde fazlasıyla mevcuttur. Kış aylarında yakalanılması olası grip ve soğuk algınlığı riskini azaltan işkembe çorbası, içerisinde bulunan çinko sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirme özelliğiyle ön plandadır. Kanser ve kolesterol gibi hastalıklarla da mücadele eden işkembe çorbası sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. İşkembe çorbasının lokantalarda daha çok yapıldığı, evlerimizde pek fazla yapılmadığı gerçeği ortadadır. İşkembe çorbasını yapmak insanlarımıza zor görünse de sanıldığı kadar zor değildir. Lokanta usulü işkembe çorbasını kendi mutfağımızda yapmak için gerekli olan malzemelere ve bu işkembe çorbasının nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.

Lokanta usulü işkembe çorbası yapmak için gerekli olan malzemeler
Lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır?

Düdüklü tencereye işkembeyi koyup üzerine su ekleyip yaklaşık yarım saat haşlayalım. Daha sonra suyunu boşaltıp tekrar düdüklü tencereye su ilave edip 25 dakika kadar pişirelim. Pişen işkembeleri isteğe bağlı olarak küçük parçalar halinde doğrayalım ve kaynamaya bırakalım. Unu su ile açarak kaynayan işkembemizin üzerine dökelim, ezilmiş sarımsak ve sirkemizi de ilave edip 10 dakika kadar kaynatalım. Yoğurt, yumurta sarısı, limon ve un ile meyane hazırlayalım. Hazırladığımız meyaneyi karışıma ilave edelim. Yeni oluşturduğumuz karışımdan azar azar alıp tenceremize koyalım ve 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak kıvama getirelim. Zeytinyağı, karabiber, pul biber ve toz biberi küçük bir tavada kısık ateşte hafif yanacak şekilde pişirelim. Kaynatıp kıvama getirdiğimiz işkembeyi servis tabağına çekip isteğe bağlı olarak üzerine hazırlamış olduğumuz baharat karışımını ilave edebiliriz. Lokanta usulü işkembe çorbamız servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }