{ "title": "Jöle İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/jole-iskembe-corbasi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 14:23:10", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Jöle İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır, Bazıları bu çorbadan nefret etse de jöle işkembe çorbasının birçok fanatiği vardır. Bir nevi jöle işkembe çorbası çorbalar arasında bir külttür. Özelikle bu çorba güzel geçen bir günün sonunda yapılan çok güzel bir finaldir. Bu yazımızda sizlere neredeyse her ülkenin mutfağının olmazsa olmazı olan jöle işkembe çorbası nasıl yapılır onu anlatmaya çalışacağız. Biz sizlere terbiyeli jöle işkembe çorbasını tarif etmeye çalışacağız. Ancak bazı kimseler işkembe çorbasını terbiye edilmeden sevdiği için malzemeleri ayrı vereceğiz. Şimdiden afiyet olsun.

Jöle İşkembe Çorba Malzemeleri (4 kişilik)
Terbiyesi için
Jöle İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Jöle işkembe bir düdüklü tencereye konur. İçine 7-8 su bardağı su ya da kemik suyu konur. Kemik suyu kesinlikle çorbanızı daha güzel edecektir. Düdüklü tencerenin içine fazla koku yapmasın diye yarım kabuklu limon atılır. 1-1,5 saat kaynatılır. Sonra kaynayan işkembe soğumaya bırakılır. Eğer terbiyeli jöle işkembe çorba yapacak iseniz bu işkembenin suyundan bir su bardağı ayırın. Daha sonra başka derin bir tencerede zeytinyağı ile un unun tam kokusu gidene kadar iki üç dakika kavrulur. Haşlanan işkembenin suyu un zeytinyağı karışımı topaklanmaması için azar azar bu tencereye aktarılır. Tencere karıştırılır. Eğer halen topaklanma oluyor ise bir el blenderı da kullanabilirsiniz. Su tencereye konulduktan sonra içine kaynattığımız jöle işkembe eklenir ve tencere kaynayana kadar belirli aralıklar ile karıştırılır. Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 13-14 dakika daha kısık ateşte çorbamız bekletilir. Bu arada çorbamız için sarımsağımız dövülür, sirkemiz ayarlanır. Sarımsak ve sirke bazen çorba pişmeye bir iki dakika kala direk çorbaya atılır. Birkaç dakika öyle kaynatıldıktan sonra içilir. Bu tamamen tercih meselesidir. İsterseniz çorba piştikten sonra sarımsak ve sirkeyi ekleyebilirsiniz.

Şimdide jöle işkembe çorbasını terbiyeli sevenler için terbiyesini nasıl hazırlayacağımızı anlatalım. Çorbayı ocaktan almaya yakın çorbamızın terbiyesi hazırlanır. Bir kâsenin içine limon suyu, yumurta sarısı, yoğurt ve un koyularak iyice çırpılır. Bu karışım tencereye aktarılır. Jöle işkembe çorbamız bu şekilde yaklaşık yedi sekiz dakika kaynamaya bırakılır. Jöle işkembe çorbamız içilmeye hazırdır. Dilerseniz kasenizi karabiberle ve kırmızı pul biber ile süsleyebilirsiniz. Bu muhteşem çorba için şimdiden afiyet olsun.
" } ] }