{ "title": "İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/iskembe-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 04:44:20", "author": "Sâime", "article": [ { "article": "
İşkembe çorbası, dana etinin işkembe kısmından yapılan limonlu ve sarımsaklı bir çorbadır. Dünyanın birçok mutfağında işkembe çorbası yapılır. Meksika da yapılan menudo çorbasına soğan, kekik, pul ve biber konur. Vietnam da yapılan işkembe çorbasına fesleğen ve fasulye filizleri konularak servis edilir.

Türkiye'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Makedonya, Romanya ülkelerinde yapılan işkembe çorbasına çok benzer. Türkiye'de işkembe çorbasına milli bir çorba gözüyle bakılır.

İşkembe çorbası için malzemeler
İşkembe çorbası nasıl yapılır?

1 kg temizlenmiş işkembeyi bol suyla 5 dakika boyunca iyice yıkayın ve işkembenin temiz olmasına özen gösterin. Derin bir tencereye işkembeyi koyun ve işkembenin üzerinden 4 parmak kalığını geçecek şekilde su ilave edin. Yarım limonun suyunu sıkın ve 5 diş sarımsağı ekleyerek işkembe yumuşayıncaya kadar haşlayın. Limonu işkembeye tat versin diye, sarımsağı ise renginin solmaması için kullanıyoruz. İşkembe yaklaşık olarak yarım saat haşlandıktan sonra bir kaba alın ve küp şeker büyüklüğünde doğramaya başlayın.

İşkembe suyunu süzgeçten geçirin ve kaynamak üzere orta ateşte pişirin. Bu arada işkembenin terbiyesini hazırlayın. İki yemek kaşığı un,1 adet limon suyu, 2 adet yumurta sarısı ve 2 kahve fincanı su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpın. Kıvamına geldikten sonra kaynamakta olan işkembe suyuna yavaş yavaş ilave edin ve karıştırarak dökün. Doğradığınız işkembeleri karışıma ekleyerek 5 dakika boyunca kaynatın. 2-3 diş sarımsağı döverek ilave edin ve karıştırın. İşkembe çorbasını sıcak servis ediniz ve üzerine kırmızı biber ve tereyağı ilave edip yiyebilirsiniz. İşkembe çorbanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }