{ "title": "İşkembe Çorbası Terbiyesi", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/iskembe-corbasi-terbiyesi.gif", "date": "19.01.2024 21:08:55", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "İşkembe çorbası terbiyesi, kolay ve az malzemeler ile yapılır. Özellikle kışın tercih edilen işkembe çorbasının besin değeri yüksektir. Aynı zamanda doyurucu olan bu çorbanın kalorisi de azdır. Diyet yapanlar için önerilir. Gece atıştırmasını sevenler için az kalorili ve lezzeti yerinde olan bu çorba önerilir. Sabah kahvaltısında da tüketilebilir. İçerisinde bulunan vitamin ve minerallerinin bolluğu sebebi ile vücuda enerji verir. Çocuklar için çok faydalıdır. Saklama koşulları diğer çorbalardan farksızdır. Pişirildikten sonra oda sıcaklığında 4 saat bekletilebilir. Yine pişmiş halde buzdolabında 1 gün boyunca bozulmadan bekleyebilir. Bu aşamada sizlere önemli bir uyarıda bulunmamız gerekiyor. İşkembeyi aldığınız yerin temizlik konusunda hassasiyetinden emin olmanız şarttır. Bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alınız.

İşkembe Çorbası Terbiyesi için malzemeler
İşkembe çorbası için malzemeler
İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Temiz bir yerden alınan işkembelerin ön pişirme işlemine ilk adım olarak derin bir tencere temini ile işe başlayalım. Tencereye ilk olarak işkembeleri koyalım ve üzerine suyu ilave edelim. Pişme hususunda inatçı olan işkembelerin haşlanma aşaması yaklaşık 1 saattir. Harlı ateşte bir saat boyunca kaynatılan işkembeleri yumuşadıklarını anlayınca suyun içerisinden çıkartalım ve bir süre soğumaya bırakalım. Soğuma işleminin ardından bütün parçalar halinde olan işkembeleri minik küpler halinde doğrayalım. Çorbanın ilk aşamasını böylece sonlandırmış oluyoruz.

Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyalım ve ardından unu içerisine ekleyelim. Bu işlemin ardından unun rengi pembe bir renk alana dek kavuralım. Kavurma işlemi bitince tencereye suyu koyalım ve su kaynamadan içerisine işkembeleri ilave edelim. Haşlanma esnasında zaten pişmiş olan işkembelerin ikinci aşamadaki pişme süresi kısadır. 15 dakika pişirilen çorbanın diğer işlemleri için hazırlık aşamasına geçilebilir. Sarımsaklar havanda ya da rendede inceltildikten sonra sirke ile harmanlanır ve çorbaya ilave edilir. Çorbanın son aşaması olan terbiye kısmına geçebiliriz.

Derin bir kâsenin içerisine yarım limonun suyunu ve bir yumurtanın karısını koyalım, çırpma teli ile iyice çırpalım. Kâseye 2 yemek kaşığı unu ve yoğurdu da ilave ettikten sonra çırpmaya devam edelim. Terbiye iyice kıvam alınca tencere içerisinde bulunan çorbadan kepçe ile alıp terbiye kâsesinin içerisine dökelim. Bu işlemi kâse içerisinde bulunan terbiye de aynı ısıyı alana dek tekrarlayalım. Terbiyede aynı ısıya ulaşınca terbiyenin tamamını tencereye ilave edelim ve çorbayı 10 dakika daha pişirelim. Sunumu yaklaşmış olan işkembe çorbasını 10 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenmiş ve ilk buharı çıkmış olan çorbanın tuzunu ilave edip karıştıralım. Servis kabına koyduğumuz çorbanın üzerine baharatlarını ilave edip servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }