{ "title": "İşkembe Çorbası Sarımsak Sosu", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/iskembe-corbasi-sarimsak-sosu.jpg", "date": "20.01.2024 14:20:51", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "İşkembe Çorbası Sarımsak Sosu; Kış sofralarının ilk alternatif çorbası olan işkembe çorbası, adeta enerji ve vitamin deposudur. Bu çorbanın kendine özgü olan bir lezzeti vardır ve bu lezzeti arttıran birçok da katkı malzemesi bulunmaktadır. Vitaminini ve yararlarını daha da artırmak için kullanılan elma veya üzüm sirkesi, sarımsak ve diğer malzemeler aynı zamanda lezzetini de artırmaktadır. Özellikle gece gezmelerine sık sık çıkan insanlar, bu çorbayı satan dükkanlar arayışına girmektedirler. Çünkü işkembe çorbası neredeyse bir alışkanlıktır.

Bu harika ve sağlıklı çorba sabah kahvaltısında da dilendiği kadar tüketilebilir. Böylece çorbayı içen herkes güne enerjik ve zinde dolu başlarlar. Saklama koşulları normal yemeklerle aynıdır. Buzdolabı dışında da 12 saat kadar bozulmadan bekletilebilir. Yine buzdolabında da en fazla, 2-3 gün süreyle bekleyebilir. Çocuklar için oldukça vitaminli bir çorbadır. Çalışan bayanlarda, çorbanın işkembe bölümünü daha önceden kaynatıp dondurucuda saklayabilirler ve ihtiyaç duyulduğu zamanda çıkarılıp buzlu bir biçimde tekrar pişirilebilir. Böylece zamandan tasarruf edilmiş olur. Bu tarifte, işkembe çorbasına lezzetini veren sarımsak sosu tarifini vermek istedim.

İşkembe Çorbası Sarımsak Sosu İçin Malzemeleri
Yapılışı; İlk olarak bir tavanın içerisine sıvıyağ koyulur ve un da eklenerek, kavurulur. Unun kokusu çıkıp rengi hafif döndüğünde, yoğurt eklenip iyice harmanlanır. Baharatlar ve iyice ezilmiş sarımsaklarda eklendikten sonra, en son 1 adet limon sıkılır ve hepsi birlikte iyice pişirilir. Hazırlanan sos kaynayan işkembe çorbasına karıştırılır.

Afiyet olsun.
" } ] }