{ "title": "İşkembe Çorbası Faydaları", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/iskembe-corbasi-faydalari.gif", "date": "21.01.2024 03:14:34", "author": "Emel YAMAN", "article": [ { "article": "
İşkembe Çorbası Faydaları, Türk sofra kültüründe büyük bir yer tutan işkembe çorbası tarihi bakımdan Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan bir geçmişe sahiptir. Sadece Türkler değil, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Yunanistan gibi birçok Balkan ülkelerinde de sevilerek tüketilmektedir. İşkembe çorbasının yapımında Türkiye'de genellikle sığır işkembesi yani sığır midesinin bir bölümü kullanılır. Birçoğumuz sakatat türü besinlere karşı ön yargılı olduğumuzdan, işkembe çorbası denince biraz düşünürüz. Oysa işkembe besin değeri çok yüksek bir çorbadır.

İşkembe çorbasının faydaları: Oldukça yüksek protein değeri olan işkembe, düşük yağ oranının yanı sıra yüksek lif içeriği ve kalsiyumca zengin bir besindir. Üstelik vitamin ve mineraller bakımından yüksek kalitede olan işkembe çorbası, düşük kalorili bir besindir. Bağışıklık, kalp ve sindirim sistemine olumlu etki eden işkembe çorbasının birçok yararı bulunmaktadır. İşte işkembe çorbasına karşı ön yargılarımızı yıkacak mucizevi faydaları:
Ancak; her besinde olduğu gibi aşırıya kaçılmadan tüketildiği sürece faydayı zarara çevirmemiş oluruz. Siz de vücudunuzu hastalıklara karşı korumak istiyorsanız, ön yargılarınızı bırakıp bir kez de olsa işkembe çorbasını tatmalısınız.
" } ] }