{ "title": "Hazır İşkembe Çorbası", "image": "https://www.iskembecorbasi.gen.tr/images/hazir-iskembe-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 18:50:12", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Hazır İşkembe çorbası, Hazır çorba paketlerinin hepsinin üzerinde çorbanın nasıl pişirileceğine dair açıklamalar mevcuttur. Genellikle hazır çorba paketleri içerisindeki malzemelerin ölçüsü dört kişiliktir. Dilediğiniz sayıda yapabilmek için bir paket üzerinden ayarlama yapabilirsiniz. Bu arada özellikle günümüzde bu tür çorbaların yapılması zaman ve emek bakımından çok zor olduğu için genellikle bu tarz uğraştırıcı yemek veya çorbalarda insanlar hazır ürünleri tercih eder. Nedeni de artık birçok kadının çalışan kadın olması ve şehirleşme içerisinde bu tür yemek ve çorbaların yapılmıyor olmasıdır. Ülkemizin sakatat yemeklerinden bir tanesi olan işkembe çorbasını yemek için artık hazır ürünler veya restoranlar kullanılmaktadır. Gelelim hazır çorbalar için gereken malzemelerin neler olduğuna.

Hazır İşkembe Çorbası malzemeleri
Hazır İşkembe Çorbası nasıl yapılır?

Bir paket işkembe çorba hazırlamak için bir litre soğuk su içerisine beş su bardağı su, paketin içerisindeki malzemeye ilave edilir. Ardından da tencere kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır. Böylelikle hazır çorba malzemesinin tencerenin dibine yapışması engellenir. Tencere içerisindeki karışım kaynamaya başladıktan sonra, ocağın ısısı kısık ateşe getirilerek yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir. Hazır işkembe çorbasının tenceresi on dakika süre ile kaynatılır. Ardından yaptığınız çorba servis edilebilir hale gelir. Sizler için buraya kadar anlattıklarım hazır çorba üreticilerinin paketlerde anlattığı ve tavsiye ettiği yöntemdir. Bir de hazır çorbalara benim ilave ettiklerim ile çorbanın lezzetini daha güzel hale getirebileceğiniz yöntem var bunu sizlerle paylaşarak diğer insanlarında hazır çorbalarının güzel olmasında bir nebzede olsa faydam olmasını istiyorum. Kullanacağınız Hazır çorbalarınızı daha lezzetli, daha farklı yapabilmeniz ve misafirlerinize ve ailenizi ikram edebilmeniz için, hazır işkembe çorba karışımını dökmeden önce tencere içerisine yarım paket tereyağı ilave ederim. Eriyen tereyağının üzerine hazır karışımı ilave ettikten sonra üzerine beş bardak su ilave ederek ocak üzerinde karışım homojen bir hale gelene kadar ve kaynaya kadar karıştırırım. Kaynama gerçekleştikten sonra ise içerisine biraz pul biber veya toz kırmızı biber ve bir miktar tuz ilave ederek kısık ateşte karıştırmaya devam ederim. Bir başka önemli ayrıntı ise daha önceden havanda ezdiğiniz sarımsak dişleri de en son çorbaya ilave edilerek tıpkı annelerimizin yaptığı işkembe çorbaları haline getirilir. Dilerseniz isteğe bağlı olarak sofranızda sirkede bulundurabilirsiniz. Artık hazır İşkembe çorbamız hazır ve servis edilebilir hale gelmiş olup afiyetle yenebilir. Farklı lezzetleri aramaktan asla vazgeçmeyin her kadının bir yemek yapış şekli vardır keşfetmesini bilin yeter ki. Afiyetler olsun.
" } ] }